logo-image

Besök Lerum

Cirka två mil öster om Göteborg ligger Lerum. Namnet Lerum det kommer av ler som betyder "lera" och um med betydelsen "hem/gård/by". Flera kända personer har anknytning till denna ort samt att här finns det en del att se och göra. Det är även ett trevligt ställe att bo på och du kan till exempel jobba som elektriker i Lerum

Härliga vandringleder

Lerum tillhör ett insjörike och det finns här många bra vandringleder att testa på. Det finns allt från leder som är enkla till lite tuffare terräng. Bland annat finns Flodaleden, Leden startar vid Härskogens parkeringsplats eller vid Berghultskolan i Floda. Sedan finns ju även Gotaleden, dom är en 71 km lång led mellan Göteborg och Alingsås. 

Härlig natur

Runt om Lerum finns det även mycket härlig natur och här finns möjligheter att paddla, springa i elljusspår, ägna dig åt fiske eller orientera. Största sjön i Lerum är Mjörn, men du har även Aspen, Lilla Lövsjön och Stora Lövsjön.

Kulturliv

Lerum har ett rikt kulturliv, inte minst på grund av det 40-tal föreningar som erbjuder många evenemang från Norsesund till Sjövik. Du kan ägna dig åt konst-och kulturvandring eller varför inte kolla in Nääs konsthantverk. 

I Lerum finns det även ett museum, Nilssons El & Teknikmuseum. På detta museum finns det runt 2000 föremål från ca. 1850 till idag - nedslag som vittnar om när elektriciteten var en absolut nyhet till information om hur en solcellsanläggning fungera.

 

7 Oct 2021