logo-image

Cykla i stadsmiljö

Att ta cykeln till jobbet eller affären är smidigt, speciellt om man bor i en en liten ort eller på landet. Bor man i storstan så kan det istället innebära en del problem. Vad ska man tänka på när man trampar en vanlig hoj eller kör elcyklar i Göteborg eller Malmö? 

Trafiken omkring en

I Göteborg finns det spårvagnar att tänka på förutom alla bilar och bussar. De är nästan ljudlösa och de går betydligt snabbare än man tror. De för även med sig ett annat problem som är lätt att glömma bort. Spåren kan vara livsfarliga! Att åka ner i ett av dem kan göra att man faller omkull väldigt lätt. 

Det finns cykelbanor som används flitigt av både vanliga cyklister och de som kör elcykel i Göteborg. Ibland måste man dock köra bland övrig trafik och det gäller att ha ögon i nacken. 

I Malmö är det inte riktigt lika illa för där slipper man i alla fall tänka på spårvagnarna. De har också bättre cykelvägar som är välplanerade tillskillnad mot Stockholm och Göteborg där det kan bli bättre. 

Andra cyklister och gångtrafikanter

Väljer man att cykla i Malmö så är det istället andra cyklister som är den största faran. Det beror helt enkelt på att det är så många som väljer cykeln framför bilen vilket i sig är positivt men samtidigt blir ett lite bekymmer då de ofta krockar med varandra. 

Med lite hänsyn till varandra, och lite framsynthet, så kommer det nog gå galant att köra elcykel i Göteborg och Malmö. 

19 Jan 2021