logo-image

För dig som vill ha hemlarm

På bilden ser du det bästa övervakningssystemet som existerar! Två äldre damer som har järnkoll på området de bor i oavsett om det är Majorna eller Vasaplatsen. De vet vem som hör hemma där och vem som borde få ta sig ett snack med polisen. Nu har ju inte alla förmånen att få lov att bo med den gamla stammen. 

Då får man se till att skaffa modernt hemlarm istället så man kan skydda sitt hem från inbrott. Här får du tips på saker att tänka på innan du väljer vilken typ av larm du ska skaffa. 

Med eller utan abonnemang

Det första man måste fundera på är om man vill ha abonnemang eller inte. Väljer du utan så är det du själv som får larm till din mobil och kan där se en livestream vad som händer och sedan avgöra om du vill ringa polis, brandkår eller komma ihåg att släppa ut katten nästa gång du åker hemifrån. 

Med abonnemang är det en central som tar emot larmet och avgör vilken åtgärd som är bäst. Det mot en kostnad då såklart. 

Med eller utan kamera

De flesta hemlarm idag har kamera som standard eller åtminstone som tillval. Det är en bra grej som gör att man ser exakt vad som händer hemma. Med ett enklare larm som "bara" tjuter så skrämmer man bort tjuven, men man vet inte hur det ser ut när man sedan kommer hem. 

Själv så gillar jag att ha kontroll så för min del funkar ett hemlarm utan abonnemang men med kamera. 

18 Oct 2021