logo-image

Härligt med sommarlov för barnen

Nu är snart alla skolbänkar tomma eftersom barnen går på sommarlov. Sommaren och att ha ledigt som barn, det minns man själv som en enda lång härlig tid. Minnet säger förvisso även att det var sol, lek, bad och glass varje dag. Men det stämmer ju kanske inte, vi vet ju alla hur nyckfull den svenska sommaren kan vara. Men i alla fal, har du barn som nu går på sommarlov, så kanske du funderar på hur du bäst aktiverar dem? Det är inte ett måste att göra en massa dyra saker, utan det kan räcka att åka till stranden och ha med fika eller att utforska vad ni har i närheten av där ni bor. 

Satsa på en stor grej

Så klart det kan vara kul att åka och göra något som är lite dyrare, men se då till att satsa på en bra grej, som hela familjen uppskattar. Det kan vara att ni tar en hel dag på en nöjespark som Liseberg eller Gröna Lund, eller att ni tar en helg i en stuga vid havet. Sätt er ner tillsammans hela familjen och låt alla komma till tals om vad de helst vill göra denna sommaren. Är det svårt att bestämma er, skriv ner alla förslag och lotta sedan vad det blir. 

Sedan resten av sommaren kan ni som sagt hitta på mindre saker, som ändå är kul att göra tillsammans. Även där kan ni tillsammans komma fram till vad.

11 Jun 2021