logo-image

Hitta ett jobb som passar dig

Att söka jobb, det kan vara som ett jobb i sig nästan. Det gäller ju att ha ett uppdaterat CV, där du fyllt i alla meriter. Behöver du mer meriter, så kan du jobba via GigStep, som frilansare eller anställd. 

CV och personligt brev

En viktig del i att ansöka om jobb är att just ha ett bra CV. Nu är det inte bara dina meriter som spelar roll, utan även hur du visar upp dem. Det är just i ett CV man gör det. Det ska vara lätt att läsa det, då arbetsgivare sällan ger det mer än ett par minuter. Skriv eett luftigt och lättöverskådligt CV, gärna i kronologisk ordning. Du bör lägga fokus på dina mest relevanta tjänster och erfarenheter, utifrån rollen du ska söka.

Varje ansökan du gör bör kompletteras med ett personligt brev. Skicka inte samma till alla, utan skriv alltid ett nytt till varje ansökan. Det bör ju matcha det jobb du söker.

Helhetsintrycket är viktigt

Att ha en massa stavfel, det drar ner intrycket, hur bra meriter du än har. Se därför till att noga kolla igenom ditt cv och ditt personliga brev, eller be en vän att kika så att det ser bra ut. Skicka även med alla betyg, intyg eller certifikat som efterfrågas. Du bör även ha uppdaterade kontaktuppgifter, så se tilll att din mail och ditt telefonnummer stämmer.

Jobb kan du hitta på en mängd sätt idag, via AF, men även via sociala medier. 

15 Sep 2021