logo-image

Hur hittar man jobb i Göteborg?

När Cityvarvet lade ner sin verksamhet var det många som blev av med sina jobb. Inte bara de i varvet utan också underleverantörer och administratörer blev drabbade. De allra flesta av dem fick så småningom jobb igen och det tack vare kontakter och arbetsförmedlingen. Idag är Göteborg den storstad som har lägst arbetslöshet. i december 2017 låg det på 5.7% vilket faktiskt är extremt bra. För dig som söker arbete i Göteborg betyder det att du har goda förutsättningar för att snabbt komma i arbete och kunna försörja dig. 

Prova bemanning

En av de vägar man kan gå är att anmäla sig hos bemanningsföretag. De erbjuder bra jobb med bra villkor och är ett utmärkt sätt att visa upp framfötterna på olika arbetsplatser runt om i stan. Vill du prova på lagerjobb i Göteborg är Storesupport en bra väg att gå via. Där får du först jobba som uthyrd personal och många som kommit den vägen har sedermera också fått fast jobb hos samma företag som de varit uthyrda till. 

Andra sätt att hitta jobb

Det finns givetvis andra vägar att gå, men de ger inte lika stora valmöjligheter eller samma frihet som du får genom bemanningsföretag. Du kan exempelvis gå via arbetsförmedlingen, de har sin platsbank där du kan leta jobb. Du kan också prata med folk du känner som redan ha arbete. kanske de kan rekommendera dig för sin chef? Eller så går du till olika företag och hälsar på och berättar att du finns tillgänglig. 

 

24 Sep 2018