logo-image

Man ska aldrig ge upp

Vad har en Muurikka över öppen eld med industrier att göra? Inget tänker du men fel säger jag! Polarbröd har en lång tradition av att baka bröd och redan 1878 var det en göteborgsson, Johan Nilsson, som startade verksamheten. Idag, fem generationer senare, har de inte bara kommit att bli ett av Sveriges största bagerier utan också rest sig upp ur askan och bygger upp ett nytt bageri efter branden den 24 augusti 2020 som var så allvarlig att bageriet inte gick att rädda.  

Som göteborgare känner vi en stolthet i att de vägrar ge upp och vi vill gärna tro att denna kämpar anda kommer från arvet från västkusten!

Kommer att ta tid att komma tillbaka

De har fått baka sitt bröd hos konkurrenter, vilket visar på att de är uppskattade i branschen. Men de bygger samtidigt upp en helt ny lokal för att ta tillbaka sin rättmätiga plats. Kylrum, ugnar, och allt som krävs för att leverera de godaste bröden byggs upp i detta nu och vi är rätt säkra på att det är en sund satsning som kommer att betala sig många gånger om. 

Den styrka de visar upp och den beslutsamhet de har är något som fler företag borde ha. Det är för många som ger upp idag och sätter ett företag i konkurs. Självklart finns det de som kommer till en punkt när det inte går längre och de har då inget alternativ men innan den punkten är nådd måste man böja ner huvudet och jobba på - precis som Polarbröd har gjort. 

12 Apr 2021