logo-image

Minnesvärda upplevelser

Denna hemsida är ett bevis för hur viktigt det är med histooria i stort och smått. Cityvarvet var så länge en så stor och viktig del av Göteborg och så plötsligt så var det borta. Liknande exempel finns överallt, Klarakvarteren i Stockholm till exempel; och Kockums i Malmö. Att det är sentimentalt när en epok går i graven, och spåren för epoken med den, hindrar inte det faktum att sådana beslut måste fattas och genomföras. Det kommer hela tiden nya monument, epoker och framtida minnesplatser. Det är livets gilla gång.

Turning Torso

I Malmö lades Kockums ner men snart därpå restes en ny ikonisk byggnad högt över staden - Turning Torso. Denna skrivade skyskrapa har fått gott om internationell uppmärksamhet och det får man medge att den är värd. Har du någonsin åkt upp i Turning Torso? Jag har varit där när jag blev bjuden till konferens i Skåne en gång och det var helt klart en upplevelse som jag kommer att minnas för resten av livet - framför allt på grund av utsikten såklart.

Mäktig känsla

Turning Torso var väldigt flott inuti och deras lokaler - i alla fall de konferenslokaler som vi satt i - var moderna, fräscha och mycket bekväma. Jag kunde inte låta bli att fundera över hur det vore att bo i Turning Torso och vakna till denna fantastiska utsikt varje dag. Det torde kännas ganska mäktigt. Hur som helst - Turning Torso är modernt idag, men historia i morgon, och en dag kanske det är just denna byggnad som rivs...

3 Feb 2017