logo-image

Modernt att bygga på gammalt sätt

Allt fler har börjat inse att vi inte kan bränna på när det gäller byggen och moderniteter. Vår planet kan inte hantera allt och det är nog också den insikten som gör att många ser på mer hållbara alternativ. 

Det är också av den anledningen vi ser allt fler välja med gamla tekniker som sedumtak, fast på ett modernt sätt. Då får man både de fördelar ett modernt tak har och de fördelar man får av ett sedumtak. Och då menar jag både personliga fördelar som underhåll och fördelarna för oss som människor att miljöavtrycket blir mindre. 

Hur lägger man gräs på taket?

Det är ju inte bara att börja gräva upp torvor och slänga upp på taket. Det krävs lite underarbete först. En stabil trästomme, skaffa sedan pvc duk i Göteborg och lägg den ovanpå och avsluta med gräset. 

Visst låter det enkelt? Jag kollade på TV hur de gjorde och även om det låter lätt så skulle jag nog inte ge mig på det på egen hand. Låt en takfirma göra jobbet säger jag. Det blir bättre resultat. Vill du ändå testa så börja då med att lägga sedumtak på ett uthus, eller på din sommarstuga om du har en. 

Många industrier har hängt på den här trenden också. De som bygger idag, eller som byter tak, ser ofta till att välja mer miljövänliga alternativ. Vissa sätter även om solceller och hjälper till att bidra med elektricitet till landet vilket är kanon. 

18 Apr 2021