logo-image

När hydraulslangen smäller

Det finns inte många saker som skrämmer en gammal varvsarbetare men när en hydraulslang smäller så går det alltid en kall kår längs nacken på mig. Vi var i Alingsås för att gräva för ett par dagar sedan. Jag var utanför grävmaskinen och när han som körde den satte ner skopan intill mig och gjorde ett dragande så small det till.

Jag hoppade högt och försökte samtidigt se om det kom något flygande. En slang som har ett så högt tryck kan bli rätt farlig om man har otur! Det var lugnt, förutom att jag hade en puls på ungefär 190 slag i minuten.

Vi hade ingen extra

Jag rusade fram och ställde under en balja så för mycket av oljan inte skulle hamna på marken och sen började vi leta efter en ny slang. Den låda där slangarna ligger var nästan full, men just den vi behövde fanns inte. Som tur är så finns det en expert på olja och hydraulik i Alingsås så jag tog bilen och drog iväg till deras butik på Malmgatan. Jag fick med mig en ny slang och köpte också en extra dunk med hydraulolja.

Två timmar senare var vi äntligen igång igen och det blev ett rätt bra arbete. Inga fler slangar gick sönder heller så jag slapp att bli rädd fler gånger. Nästa gång vi ska ut på samma vis så ska jag se till att inventera slangförrådet innan vi åker! 

25 Mar 2022