logo-image

Nya tidens Cityvarv

Sättet för hur vi arbetar skiljer sig enormt mycket om man jämför idag med 100, 50 eller så lite som bara 20 år sedan. För varje år som går blir allt fler personer stillasittande och arbetena som tidigare krävde mankraft sköts idag av maskiner. Maskinerna styrs i sin tur av människor såklart, men antalet arbetsplatser blir allt färre. Nåväl. Idag är inte platser som Cityvarvet i Göteborg eller Kockums i Malmö de stora arbetarplatserna som de tidigare var, det är snarare callcenters och kontor som lockar in de arbetslösa. 

Skarpa kontraster

I Göteborg finns idag ett ställe som heter Teknikparken där man kan bjuda till konferens, bland annat. Teknikparkens konferenscenter lockar många mötessugna arbetsgrupper från hela Göteborg, men även utifrån. Lokalerna är generöst utrustade med allt man behöver för en lyckad konferens och kontrasten mot det gamla Cityvarvet är stor och skarp. Den som vill åt en riktigt bra konferenslokal i Göteborg hittar den garanterat här.

Trots allt bättre i dag

Det pratas mycket om de förslitningsskador vi drar på oss när vi hela tiden bara sitter framför våra datorer och arbetar - ordalagen och tongångarna är negativa. Visst finns det negativa hälsoeffekter av att bara sitta hela dagarna, men vi har trots allt möjlighet att motionera på vår fritid. Vad hade man för alternativ förr i tiden? Då gällde det att dagarna i ända lyfta tungt, bära fel och många gånger andas in en massa dålig luft. Man var slut på arbetsmarknaden i 45-årsåldern. Då är det ju ändå bättre idag?

1 Feb 2017