logo-image

Vem gör vad hemma hos dig?

Även om familjer kan se helt olika ut idag, så är det faktiskt inte ovanligt att man hamnar i en stereotypisk roll, där kvinnan städar och lagar mat och tar hand om barnen, medan mannen gör mer "manliga" sysslor. Nu är det så klart inte så hos alla, som tur är. För det är ju faktiskt så, att man bör inte göra saker efter vad man har för kön, utan man bör göra saker som man är bra på att göra. Det innebär att om mannen är superbra på att laga mat, så bör han göra det. Kvinnan kanske i sin tur är expert på att meka bil, ja, då ska hon göra det.

Att även låta barnen göra saker de gillar eller är bra på, är rätt smart att låta dem göra från tidig ålder. Vill dottern leka med bilar och sonen med dockor, ja visst, låt dem göra det.

Låt någon annan städa

Ni kan ju så klart dela på städningen mellan er, så att inte bara en av er gör allt. Eller så gör ni helt enkelt som så att ni tar in en städfirma som Städcompaniet. Det har blivit allt vanligare att ha så kallad hemstädning av en städfirma där de tar hand  om städningen varje vecka. Det gör att ni som familj kan lägga tiden på att umgås med varandra istället. Det är inte så dyrt heller med städfirma, då RUT avdraget finns.

27 Sep 2021