logo-image

Viktigt med rätt utrustning på arbetsplatsen

Oavsett vilken arbetsplats man jobbar på, så är det viktigt att man har rätt sorts utrustning. Dels för att kunna utföra jobbet på rätt sätt, men även för att det ska vara säkert att jobba så väl som att det är bra om det är ergonomiskt. Jobbar man med lackering kan det vara bra att använda sig av conveyorsystem. Det finns olika conveyorsystem som kan vara både monterade hängande i tak eller monterade på upphängningstolpar/galgar stående på golv. 

Just att se till att arbetsplatsen har den utrustning den behöver, det är upp till chefen eller ägaren, men du som jobbar kanske kan ha möjlighet att påverka vad du eller ni behöver på arbetet.

Ergonomi är viktigt

En sak som är viktig, oavsett om man jobbar inom industrin eller har ett annat yrke, det är att man ska tänka ergonomiskt. Idag finns det många maskiner som utformats just för att underlätta arbetet på ett bra sätt. Det så att man slipper göra vissa saker manuellt. Sedan finns det även andra typer av hjälpredskap så att det ska bli ett bra arbetssätt. Det är inte fel att ta in en ergonom till den arbetsplats man har. De kan nämligen hjälpa till med att se vad man behöver ändra på. De kan rekommendera olika sätt att jobba så väl som att de kan ge tips och råd om bra produkter. Det är inte bra att jobba på fel sätt, då det kan ge skador och sjuksskrivningar. 

19 Apr 2019