logo-image

Vilka persienner ska man välja?

Har du insett att det är dags att byta persienner? Då finns det rätt många persienner Malmö att välja på. De kommer inte bara i olika nyanser och material utan har även olika bredd på lamellerna och du kan måttbeställa persienner

Den absolut vanligaste typen av material i lameller är lättmetall. Det brukar då vara aluminium som de är tillverkade i. Det är bra då de är hållbara. Idag finns dessa i olika nyanser, och inte som förr bara i en enda. 

Andra typer av persienner

Om du inte vill ha persienner i metall så kan du satsa på träpersienner. De ger en lite mer ombonad och varm atmosfär. Det finns även många färger och modeller av denna typ. Utöver det så har du även bambupersienner. De säljs ofta som frihängande persienner.

Persienner idag kommer i olika färger och nyanser så det finns det mesta du kan tänka dig, från enfärgade i diskreta färger till färgsprakande alternativ.Fördelen med det breda urvalet är att du kan kombinera lamellernas färg till resterande omgivning, och du kan välja persienner med olika färg på in- och utsidan beroende på hur du vinklar den.

Alternativ till persienner

Sedanb så finns det en rad alternativ till persienner som kan vara ett bra alternativ. Det vanligaste är att montera ljusa lamellgardiner i vardagsrum där mörkläggningen inte är huvudsyftet. Lamellgardinerna blir istället ett ljust och diskret insynsskydd. Ett annat vanligt alternativ är panelgardiner, som har liknande funktion som lamellgardinerna. Sedan har du även plisségardiner. 

12 Nov 2020